Wie Ben Ik?

Mijn naam is Birgit Paijmans.

Ik ben getrouwd en moeder van een zoon en drie dochters.

Tijdens mijn studie kwam yoga voor het eerst op mijn levenspad. Regelmatig had ik last van hyperventilatie en dus zocht ik naar een oplossing voor dit probleem. Door het beoefenen van ademhalings- en ontspanningsoefeningen kwam mijn adem weer tot rust.

Tijdens mijn eerste zwangerschap in 1997 ben ik begonnen met Integrale Yoga en sindsdien is het een belangrijk onderdeel van mijn leven. Yoga biedt mij een moment van rust, even tijd  om in contact te komen met mijn ware Zelf.

Yoga is niet iets wat je een uurtje per dag of per week beoefent, maar een levensstijl.

Mijn yoga-docente was Shanti van Wijk (Divine Live Society te Aalst, België). Zij heeft me veel geleerd over de Integrale Yoga.

In september 2014 heb ik haar lessen overgenomen.

Tegelijkertijd ben ik een yoga docenten opleiding gaan volgen bij Integrale Yoga Nederland te Rotterdam, www.integraleyoganederland.nl.

In juni 2015 heb ik het diploma ‘Docent integrale yoga, beginners’ behaald en in juni 2016 het diploma ‘Docent integrale yoga, gevorderden’.

Afgelopen jaar heb ik de specialisatie 'Yogadocent voor senioren', met veel  plezier gevolgd en afgerond. Ook komend jaar zal ik regelmatig workshops gaan volgen om me verder te ontwikkelen op het gebied van yoga.

Daarnaast ga ik me de komende tijd wat meer verdiepen in Ayurveda, een traditionele levens- en genees wijze uit India. Yoga en Ayurveda vullen elkaar mooi aan. Beiden bieden ze je de gelegenheid om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

-Yoga zal je voorstellen aan iemand die je misschien nog niet kent: Jezelf-